Пятница, 26.04.2024, 19:15 | RSS | Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход


Главная
Банер
Головне меню
Меджліс
МОН України
Розклад уроків
НОВА ШКОЛА
Інформатика
Довідник ВНЗ
ЗНО
Вход на сайт
ЦНАП
Селищна рада
Подорож Україною

Главная » 2020 » Май » 22 » День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу
11:59
День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Щорічно 18 травня Україна вшановує День пам’яті жертв геноциду кримських татар та відзначає День боротьби за права кримськотатарського народу.

76 років тому тоталітарний комуністичний режим  скоїв  жахливий злочин  проти кримськотатарського народу. 18 травня 1944 року за наказом Сталіна розпочалось примусове виселення з Криму корінного населення – кримських татар, які були позбавлені Батьківщини та приречені на вимирання. Тоді протягом кількох днів примусово вивезли біля 200 тисяч людей, половина з яких загинула дорогою або від голоду, холоду та непосильних каторжних робіт.

Цей злочин визнаний світом як акт геноциду.

Знову побачити рідну землю кримські татари змогли лише наприкінці 80-х років. Справжню волю на власній землі кримські татари отримали з проголошенням Незалежності України у 1991 році та нарешті могли жити без страху арештів і переслідувань.

Сьогодні російська окупація Криму знову повернула кримськотатарське населення в часи жорстоких утисків і репресій: кримських татар всіляко переслідують за етнічною ознакою та релігійною приналежністю, за політичні погляди та симпатії до України і українців. Російськими окупантами проголошено екстремістською організацією головний орган національної самоорганізації кримських татар – Меджліс. Російські загарбники жорстоко придушують будь-які спроби проведення громадських акцій на підтримку кримськотатарських ініціатив, забороняють навіть жалобні заходи в пам’ять жертв депортації. Таких же утисків зазнають й українці на Кримському півострові.

Просмотров: 108 | Добавил: ooh1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024