Среда, 24.04.2024, 07:51 | RSS | Приветствую Вас Гость
Главная | Регистрация | Вход


Главная
Банер
Головне меню
Меджліс
МОН України
Розклад уроків
НОВА ШКОЛА
Інформатика
Довідник ВНЗ
ЗНО
Вход на сайт
ЦНАП
Селищна рада
Подорож Україною

Главная » 2018 » Апрель » 11 » Тиждень кримськотатарської мови
16:53
Тиждень кримськотатарської мови

«Перед минулим – зніміть капелюх,

перед майбутнім – засукайте рукава»

Народна мудрість

       В сучасних умовах національно-патріотичне виховання набуває особливої актуальності, адже воно викликає формування почуття любові та відданості Батьківщині, національну гордість, розуміння та співпереживання історії й культури.

       Виховувати майбутнє покоління справжніми патріотами нашої країни – є пріоритетним завданням в освітньому процесі педагогічного колективу Новоолексіївської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1. Цей учбовий заклад єдиний в нашій державі, де навчається понад 60% дітей кримськотатарської національності.

       З 19 по 23 лютого в нашій школі був проведений Тиждень кримськотатарської мови. Протягом усього тижня учні 1-11 класів із зацікавленістю приймали участь в усіх заходах.

       Феєричним завершенням були два виховних заходи, які підготували вчителі кримськотатарської мови та школярі під керівництвом директора школи Люманова Л.І. та заступників директора Зикової С.О., Калугіної О.В., Дроздової О.Ю.

       Ранок п'ятниці 23 лютого в школі розпочався захоплюючим святом: «Ана тилим – миллетимнинъ джаныдыр…» («Рідна мова – душа мого народу…»), яке підготувала вчитель російської та кримськотатарської мов І категорії Сарибілялова З.М. Під час заходу учні 1-Г, 2-Б, 3-Б класів із задоволенням презентували вірші та пісні кримськотатарською мовою про рідну землю, мову та народ. Присутні почесні гості та батьки отримали велике враження від зачаровуючи українських та кримськотатарських танців.

       Захід, який підготувала вчитель російської та кримськотатарської мов І категорії Люманова С.Ф., був надзвичайно насиченим почуттям великого патріотизму, поваги та трагічності. Гості, учні та педагоги зібралися, щоб увічнити пам'ять видатного сина, поета і політичного діяча кримськотатарського народу Номана Челебіджихана «Сен ичюн яшадым, халкъым…» (Народе мій, для тебе я жив…») таку назву мав захід присвячений 100 річниці від дня мученицької смерті патріота. Із доповідей, які підготували учні 6-А, 6-Б, 8-А, 9-А, 10-А класів присутні дізналися багато нових фактів із життя цієї видатної людини. Сценарій літературно-музичної композиції був надзвичайно різнобарвним. Вірші поета, їх переклад українською мовою та пісні які пролунали у виконанні вчителя кримськотатарської мови Умерової Л.А. й учениці 8-А класу Джелялової Ж. доторкнулися до потаємних куточків сердець всіх присутніх.

       По завершенню із словами подяки виступили почесні гості: начальник відділу освіти Генічеської районної державної адміністрації Попова І.М. та голова селищної ради Бурковський О.Р., відзначивши щирі почуття поваги до мови, історії, культури, рідної землі та свого народу у кожному виступі учнів. Директор школи Люманов Л.І. у своїй промові подякував всім школярам, батькам за допомогу у підготовці кримськотатарських костюмів, педагогам і гостям що завітали у цей день до стін Новоолексіївської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 у цей надзвичайний день.

Просмотров: 280 | Добавил: ooh1 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024